Op zaterdag 18 april is fanfare Wilhelmina Easterein Nederlands kampioen geworden in de tweede divisie tijdens het Open Nederlands Fanfare Kampioenschap (ONFK) in Drachten. Het orkest staat onder leiding van dirigent Pieter Bosma. Naast Wilhelmina deden in de tweede divisie nog vijf andere fanfare orkesten mee aan de strijd om het kampioenschap.

Wilhelmina mocht als vijfde orkest het podium van De Lawei betreden. Tijdens het ONFK werd door de juryleden Durk Lautenbach, Alex Schillings en Luuk Tuinstra ‘blind’ gejureerd. De jury zit in een afgeschermd gedeelte in de zaal en kan dus niet zien welke fanfare op het podium aan het spelen is. Alle fanfares speelden het verplichte werk ‘Highland Village Dances’ van de componist Rob Goorhuis.

Tot grote vreugde van dirigent en orkestleden bleek dat Wilhelmina Easterein met afstand winnaar was geworden in de tweede divisie. Met een prachtige waardering van 92,33 punten mocht Thea Brouwer op het podium de kampioensbeker in ontvangst nemen. Naast deze beker won Wilhelmina een workshop én optreden van Geneva-artist Glenn van Looy en een audio-opname of liveregistratie twv € 750,00 door Mirasound.

In de tweede divisie werd Crescendo Ratum-Winterswijk tweede met 90 punten en CMV Excelsior Grijpskerk behaalde de derde prijs met 87,33 punten.

Wilhelmina Easterein gaat zich na dit succes voorbereiden op het concours dat op zaterdag 6 juni op Schiermonnikoog wordt gehouden.

Bekijk hier de foto’s van het ONFK 2015.