Spelen bij Wilhelmina, is dat nou leuk?

Sommige mensen denken dat het ‘niet cool’ is om lid van een fanfare te zijn. Ze blijken vaak een heel verkeerd idee hierover te hebben en kijken verbaasd op als ze ons muziek horen spelen van bijvoorbeeld PSY, Pharrel Williams of van de populaire film Frozen. Dat het bovendien leuker is om samen met anderen mensen een instrument te bespelen dan bijvoorbeeld in je eentje naar een computerscherm te staren, dat realiseren ze zich al helemaal niet. Daarom zullen we proberen uit te leggen waarom het zo leuk is om bij onze fanfare te spelen.

Jeugdorkest De Wilhelmini’s repeteert in De Skoalleseize in Easterein o.l.v. Joke Krist

 

Iedereen kan het…

Het is een groot misverstand dat je als muzikaal wonderkind geboren moet zijn: iedereen kan het leren. Ook al worden we niet allemaal zo’n ster als Cesar Zuiderwijk op het drumstel of Candy Dulfer op haar saxofoon; je kunt er wèl net zo veel plezier aan beleven.

Vereniging

Als je een muziekinstrument kunt bespelen, dan is dat erg mooi. Maar als je samen met anderen muziek kunt maken, dan zit je helemaal goed. In een vereniging ontmoet je namelijk iedere week mensen die dezelfde hobby hebben als jij.

Waarom Wilhelmina Easterein?

Onze fanfare heeft een goede naam hoog te houden als het gaat om belangrijke dingen als gezelligheid, muzikaliteit en actief zijn. Wilhelmina is een gezellige vereniging, maar houdt wel van een uitdaging. Eens in de zoveel tijd doen we mee aan wedstrijden. Deze wedstrijden worden concoursen genoemd. En om de vier jaar is het Wereld Muziek Concours in Kerkrade, waar we ook al vaak aan mee hebben gedaan. Daarnaast doen we nog veel meer dingen: spelen in de kerk, concerten geven, Sinterklaas ophalen en spelen in de optocht bij de dorpsfeesten. Kijk maar eens rond op deze website.

Kosten

Onze vereniging wil graag goed voor de dag komen. Daarom krijgen alle muzikanten een prima instrument en een mooi uniform. Dat kost toch een paar duizend euro per lid. Die kosten hoef je gelukkig niet zelf te betalen! Via allerlei acties (oud papier ophalen, pepermuntactie enz.) zorgt Wilhelmina ervoor dat deze kosten kunnen worden betaald. Als lid betaal je zelf alleen de maandelijkse contributie.

Welk instrument?

Iedereen vindt wel iets van zijn of haar gading bij ons korps. Je kunt er de meest uiteenlopende instrumenten bespelen: bugel, euphonium, trompet, hoorn, trombone, bas, saxofoon of slagwerk. Er zit vast iets bij dat je leuk vindt!

Jeugdorkest De Wilhelmini’s

Wilhelmina Easterein heeft sinds augustus 2015 weer een eigen jeugdorkest!

Het jeugdorkest oefent elke maandagavond van 18.45 tot 19.30 uur in De Skoalleseize in Easterein. Dirigente van het jeugdorkest is Joke Krist.

Het Jeugdorkest bestaat op dit moment uit ongeveer 14 leden. Ook volwassenen die nog maar een paar jaar les hebben of weer opnieuw zijn begonnen na een bepaalde periode, zijn van harte welkom.

Voor vragen kan er contact worden opgenomen via wilhelminaeasterein@gmail.com of het contactformulier op deze website.

Wilhelmina Easterein Sponsorkliks

Volg Wilhelmina Easterein:

Waar en wanneer?

Fanfare Wilhelmina Easterein repeteert op maandagavond van
19.45 tot 22.00 uur in het verenigingsgebouw De Skoalleseize.

't Heechhiem 9/11
8734 GS Easterein
(parkeren bij de sporthal)