Intocht Sinterklaas 2014

Easterein

Zaterdag 22 november kwam Sinterklaas ook met zijn Pieten naar Easterein. De aankomst op de Skippersbuorren was deze keer met een prachtige woonboot. Bij De Skippersbuorren kwam ook plotseling een snelle boot met daarin een boef voorbij. De kinderen van groep 1 t/m 4 hadden per groep 3 schilderijen gemaakt die samen een mooi groot schilderij voor Sinterklaas vormden. De schilderijen waren alleen in de nacht van donderdag op vrijdag plotseling verdwenen. Zou deze boef er iets vanaf weten?

Op de Skippersbuorren werd Sinterklaas opgewacht door heel veel kinderen, ouders, grootouders en een aantal leden van Wilhelmina Easterein. Er stond een prachtige koets met 2 witte pony’s voor hem klaar. De rondtocht door het dorp kon beginnen. Onderweg vonden de kinderen samen met de Pieten steeds hun ingepakte schilderijen terug op de meest vreemde plaatsen.

Bij Noflik Easterein ging het feest daarna verder. De kinderen zongen samen met fanfare Wilhelmina sinterklaasliedjes. Ook de jeugdleden lieten een geweldige Sinterklaasmedley horen.
De kinderen konden gelukkig toch de zelfgemaakt schilderijen aan Sinterklaas aanbieden. Maar er ontbrak nog 1 stukje….
Gelukkig waren er 2 oplettende politieagenten in Easterein die een boef hadden gevangen. Ze brachten de boef met het ontbrekende schilderij bij Sinterklaas. Zo kwam alles toch nog goed en kon de middag met een Pietendisco worden afgesloten.

Sinterklaasintocht 2014 Easterein

Wilhelmina Easterein Sponsorkliks

Volg Wilhelmina Easterein:

Waar en wanneer?

Fanfare Wilhelmina Easterein repeteert op maandagavond van
19.45 tot 22.00 uur in het verenigingsgebouw De Skoalleseize.

't Heechhiem 9/11
8734 GS Easterein
(parkeren bij de sporthal)