Kerstconcert in Easterein

Op zondagmiddag 18 december geeft fanfare Wilhelmina o.l.v. Pieter Bosma een kerstconcert in de Martinikerk van Easterein. Het concert begint om 16:00 uur. Op het programma staat mooie, sfeervolle kerstmuziek. U zult vast veel bekende kerstliederen voorbij horen komen!

De Wilhelmini’s

Ook het jeugdorkest De Wilhelmini’s werken mee aan dit concert. Zij hebben ook een aantal muziekstukken ingestudeerd. De dirigente, Joke Krist, heeft alle muziekstukken omgeschreven en er zo voor gezorgd dat alle kinderen op hun eigen niveau mee kunnen spelen. Enkele leden hebben nog maar een paar maanden muziekles.

Quatre Forte

Speciale muziekgast van deze middag is het saxofoonkwartet Quatre Forte

Quatre Forte is een zogenaamd “klassiek” saxofoonkwartet, bestaande uit een sopraan-, alt-, tenor- en baritonsaxofoon. Het kwartet wordt bezet door vier amateurmuzikanten en is opgericht in het voorjaar van 2008.

Quatre Forte

De doelstelling van Quatre Forte is om met zoveel mogelijk plezier samen saxofoon te spelen en toe te werken naar optredens. Dat doen ze door het delen van hun passie: saxofoonspelen.

Joke (altsax) en Gerjanne (baritonsax) hebben elkaar ontmoet via de muziekschool in Franeker, waar ze al samen speelden in kwartetten van diverse samenstellingen en bezettingen tijdens bijvoorbeeld open dagen van de muziekschool. Erik kwam de dames in het voorjaar van 2008 versterken op tenorsax en zo is er met de toenmalige sopraansaxofonist een kwartet ontstaan dat de naam ‘Quatre Forte’ (de kracht van vier) kreeg. Sinds januari 2012 speelt Reina sopraansaxofoon bij het kwartet.

Wilt u meer weten? Neem dan eens een kijkje op de website van Quatre Forte.

kerstconcert-easterein-2016