Fanfare Wilhelmina Easterein organiseerde op zondag 16 februari voor de tweede keer een Valentijnsconcert. Deze keer was Homokoor Zangzaad uit Groningen uitgenodigd om er samen een swingend concert van te maken.

Ondanks dat de Nederlandse schaatsdames tegelijkertijd een topprestatie neerzetten op de Olympische Spelen was de Martinikerk in Easterein goed gevuld. Het publiek werd ondergedompeld in romantische sferen, maar kon daarnaast ook swingen. Wilhelmina Easterein speelde onder leiding van dirigent Pieter Bosma onder andere muzikale thema’s uit de films ‘Titanic’ en ‘The Lion King’. Verder brachten ze als concertwerk ‘Gaelforce’ van Peter Graham. Heel mooi was het de bugelsolo van Doutsje Brouwer in ‘The Maid of the Moor’ van Goff Richards.

Homokoor Zangzaad bracht een gevarieerd programma onder leiding van dirigente Maartje Aalderink. Met choreografie en kledingwisselingen brachten ze onder andere de nummers ‘Real Man’ van Joe Jackson en ‘Born this way’ van Lady Gaga. Ze maakten een feest van dit concert.

Als uitsmijter brachten Wilhelmina Easterein en Homokoor Zangzaad gezamenlijk de swingende nummers ‘Son of a Preacherman’ en  ‘All that Jazz’. Het was een erg geslaagde muzikale middag.