Op zondag 18 november stapt fanfare Wilhelmina in de bus naar het mooie theater De Hanzehof in Zutphen. We gaan daar meedoen aan het bondsconcours van de MBGF.

Voor dirigent Pieter Bosma is dit de laatste keer dat hij de muzikale ‘maestro’ van Wilhelmina is.
Hij gaat voor een nieuwe uitdaging als dirigent van fanfare Oranje Grootegast op de maandagavond. We willen er daarom een prachtig afscheidsconcert van maken in Zutphen.

Op zaterdag 17 november willen we graag het programma in Easterein spelen voor ons eigen publiek. Dit doen we om 19.00 uur in de zaal van Noflik Easterein. We zullen deze avond eerst even kort repeteren en daarna (vanaf ongeveer 19.30 uur) het concoursprogramma voor u spelen. Dit is de laatste keer dat Wilhelmina in Easterein onder leiding van dirigent Pieter Bosma speelt.

Als inspeelwerk spelen we Melting the Ice van Johan Evenepoel.

Daarna kan het publiek luisteren naar het muzikale verhaal van de zeeman Jean de Bruges in Poème Symphonique van Rob Goorhuis. Deze zeeman verteld ‘fantastische’ verhalen over zijn avonturen op zee voor gratis drankjes in de plaatselijke kroeg.

Het laatste werk is Elegy 1 van Jacob de Haan. Dit werk gaat over jaloezie. Alle emoties die daarbij horen zijn te beluisteren in de muziek.

Iedereen is van harte welkom om te komen luisteren naar dit mooie concoursprogramma!

Toegang is vrij.