Op zaterdag 12 april om 20.00 uur geeft Fanfare Wilhelmina Easterein een concert in Muziekcentrum De Rinkelbom te Heerenveen.
Speciale gastdirigent voor dit concert is dirigent Ivan Meylemans. Hij zal een aantal muziekwerken instuderen tijdens de studiedag met Wilhelmina Easterein en deze ’s avonds ten gehore brengen.

ivan_meylemans

Ivan Meylemans

Belgische dirigent Ivan Meylemans , is een van de meest spannende en dynamische dirigenten van Europa in de afgelopen jaren. Ivan is momenteel assistent-dirigent van maestro Mariss Jansons van het Koninklijk Concertgebouworkest (KCO) uit Amsterdam en dirigent van het Nederland Studenten Orkest 2013. Ivan Meylemans is net benoemd tot hoogleraar orkestdirectie en dirigent van het Symfonieorkest van een van de mooiste conservatorium in België : De ‘Lemmensinstituut’, met hoofdzetel in Leuven.

Als gastdirigent heeft Ivan Meylemans gewerkt met grote orkesten in Europa, inclusief :
Het Koninklijk Concertgebouworkest , het Rotterdams Philharmonisch Orkest , Residential Orkest Den Haag, Nederland Radio Filharmonisch Orkest , Nederland Symphony Orchestra, Brussels Philharmonic Orchestra , het Nationaal Orkest van België , Vlaams Symfonieorkest en het Dortmund Philharmoniker , Nordwestdeutsche Philharmonie , Zagreb Philharmonic Orchestra , Koninklijk Danish Opera Orchestra , Danish National Symphony Orchestra en het Orchestre Philharmonique de Strasbourg . In Azië , Ivan uitgevoerd Het Tapei Symphony Orchestra en het Seoul Philharmonic Orchestra .

Vorig seizoen werd gekenmerkt door zijn opera debuut bij Opera Zuid , met Massenets Manon , publiek en pers waren unaniem lovend.

In april 2013 dirigeerde Ivan Meylemans het Koninklijk Concertgebouworkest in een samenspel met de Nederlandse DJ Armin van Buuren bij het Kroningsconcert van koning Willem – Alexander van Nederland .

Ivan Meylemans woont in Nederland. Hij studeerde directie op het Haagse Conservatorium (bij Jac van Steen en Ed Spanjaard) en slaagde hiervoor cum laude.

Ivan_Meylemans_12april2014

Neem voor het reserveren van kaartjes contact op via het contactformulier op deze website.