Op zaterdag 9 april is fanfare Wilhelmina Easterein wederom Nederlands Kampioen geworden in de tweede divisie tijdens het Open Nederlands Fanfare Kampioenschap (ONFK) in Drachten. Het orkest staat onder leiding van dirigent Pieter Bosma. Naast Wilhelmina deden in de tweede divisie nog vijf andere fanfare orkesten mee aan de strijd om het kampioenschap.

Wilhelmina mocht als vierde orkest het podium van De Lawei betreden. Het verplichte werk was dit jaar ‘Variations on a scale’ van de componist Philip Sparke. Op het juiste moment kwam alles op het podium samen. Onderstaand verslag is op de facebookpagina van het ONFK te lezen:

Fanfare Wilhelmina Easterein o.l.v. Pieter Bosma de winnaar van vorig jaar treedt aan. ‪#‎onfk‬ Mooie spanningsboog in de start en loopt goed door naar variatie 2. Dit heeft een lekkere energie: FEEST! Gracieus door richting variatie 4, top saxen. Goede solisten in het langzame deel en het ademt rust. Gaaf in de baritonsolo! Flink power in de overgang naar variatie 6. Gershwin-sfeer, check! Trompet en bariton zitten er lekker in. Er wordt serieus tempo gemaakt zonder dat het te rommelig wordt. Hier wordt de lat gelegd!

Tot grote vreugde van dirigent en orkestleden is Wilhelmina Easterein, net als in 2015, winnaar geworden in de tweede divisie. Met een prachtige waardering van 91,33 punten mocht Joke Kolthof op het podium de kampioensbeker in ontvangst nemen.

Foto’s via website ONFK