Durkje van der Eems-de Haan is afgelopen zaterdag benoemd tot erelid van fanfare Wilhelmina tijdens het donateursconcert. Durkje heeft zich jarenlang ingezet voor Wilhelmina. Als muzikant begon ze op saxofoon, maar al snel kwam ze daarnaast ook in het bestuur. Hiervan is ze lange tijd voorzitter geweest.

Mede door haar inzet kan Wilhelmina terugkijken op een prachtig tijd met mooie resultaten. Voorzitter Siep Stoffelsma noemde onder andere de deelname aan het WMC in Kerkrade, het Friezenfestival op Helgoland en concoursen in Rastede en Bad Zwischenahn en het ONFK in Drachten.

De kroon op het werk van ons nieuwe erelid is wel het 100-jarig bestaan van de vereniging geweest in 1998. In dat jaar heeft Wilhelmina een boek uitgebracht (auteur M. de Boer) en de succesvolle musical ‘Poche & Blaze’ opgevoerd.

Op dit moment is Durkje nog steeds heel actief betrokken bij Wilhelmina. Ze steekt veel tijd en energie in het jeugdorkest De Wilhelmini’s. Dit zijn ongeveer 15 jeugdleden die met veel plezier onder leiding van dirigente Joke Krist worden klaargestoomd voor het ‘grote’ Wilhelmina.

Zoals in de toespraak ook al werd gezegd: “Wilhelmina zit in Durkje haar DNA”.  Ze kreeg een staande ovatie met een indrukwekkend applaus van leden en publiek.