In groep 6 van basisschool De Foareker in Easterein is sinds kort een echt blaasorkest van start gegaan. Er zitten 18 enthousiaste muzikanten in groep 6. Sinds vorige week hebben ze allemaal een instrument en spelen ze hun eerste noten onder leiding van muziekdocent Andries Kramer van Kunstencentrum Atrium en Ritmyk.

Na de zomervakantie van 2013 kregen ze al wekelijkse algemene muzikale vorming (AMV) van meester Andries. Na de kerstvakantie mochten ze een instrument kiezen waar ze het komende half jaar graag op willen spelen. De instrumenten zijn ter beschikking gesteld door fanfare Wilhelmina Easterein. Daardoor is er nu een echt orkest ontstaan met een complete fanfarebezetting: 1 sopraansaxofoon, 2 alt saxen, 3 bugels, 4 trompetten, 3 waldhoorns, 3 tenor hoorns/baritons en 2 trombones. Een prachtige groep zoals ook op de foto’s is te zien.

Het is de eerste keer dat er een muziekklas op deze manier wordt opgezet in Easterein. De kinderen vinden het prachtig en het klinkt elke week mooier, want er komen steeds meer noten bij. De eerste stukjes zijn samen al gespeeld.

Vanuit Wilhelmina Easterein zijn Wil Wytsma en Durkje van der Eems zeer betrokken bij de blazersklas.