Per 1 april 2019 is Anne van den Berg benoemd als nieuwe dirigent van fanfare Wilhelmina in Easterein. De afgelopen maanden was hij al actief als één van de interim-dirigenten van de vereniging.

Anne van den Berg is zeker geen onbekende in de HaFaBra-wereld. Hij is in Friesland vooral bekend als dirigent van Brassbands Soli Brass uit Leeuwarden en Pro Rege uit Heerenveen. Daarnaast is Anne van den Berg de voormalige dirigent van fanfare Oranje Grootegast.

Wilhelmina kijkt uit naar een plezierige en muzikale samenwerking met Anne van den Berg. We hopen samen veel mooie concerten te kunnen geven. Afgelopen zaterdag heeft het publiek alvast een voorproefje gehad op het Femuza Festival in IJlst.

Meer over Anne van den Berg

Anne woont in Hattem en begon zijn muzikale loopbaan op 7-jarige leeftijd bij de CMV Concordia te Oldebroek. De muzieklessen volgde hij aan de streekmuziekschool van de Noordwest Veluwe bij dhr. Jan Karel, waar hij op 15-jarige leeftijd (na een overstap van trompet naar bugel) zijn D-diploma op bugel behaalde.
In 1999 begon Anne zijn trompetstudie aan het conservatorium en ontving in 2004 zijn 1e fase diploma trompet bij de heer Jos Verspagen. Daarna studeerde Anne 2e fase trompet bij de heer Jos Verspagen, Andre Heuvelman en Ad van Zon.

In 2004 begon Anne met zijn Hafabra-directie studie die hij in december 2008 afrondde met zijn 1e fase Hafabra-directie diploma bij de heer Alex Schillings, aan het Koninklijk Conservatorium te Den Haag.

Momenteel is Anne als dirigent verbonden aan Brassband Soli Brass te Leeuwarden, Brassband Pro Rege te Leeuwarden, fanfare David te Oosterwolde en fanfare Ad Astra te Asperen. Verder verzorgt hij de jeugdopleiding in een aantal plaatsen en is hij werkzaam als freelance trompettist. 

Interview Anne van den Berg door CU Brass

Een paar weken geleden is Anne nog uitgebreid geïnterviewd door CU Brass.
Dit interview is hier terug te kijken:

Foto’s door Jeroen van der Kallen en Hans Buren (HaFaBra Fryslân) – Femuza Festival IJlst