maart, 2019

09mar20:00Concert Koperkleuren met KoperguodKoperkleuren dubbelconcert in Bolsward met Schilderijententoonstelling van Moessorgski

Info

Koperkleuren dubbelconcert in Bolsward met Schilderijententoonstelling van Moessorgski

Bolsward – Koperensemble Koperguod en Fanfare Wilhelmina uit Easterein verzorgen op zaterdag 9 maart een dubbelconcert met het thema Koperkleuren in de Gasthuiskerk te Bolsward. Hoogtepunt van de avond is de uitvoering van de beroemde Schilderijententoonstelling van Modest Moessorgski door Koperguod.

Fanfare Wilhelmina Easterein begint de avond onder leiding van interim-dirigent Wilbert Zwier met een afwisselend programma dat bestaat uit bekende muziek zoals Lord of the Rings (arr. Johan de Meij) en Les Miserables.

Koperguod speelt vervolgens onder leiding van dirigent Andries Kramer de wereldberoemde Schilderijententoonstelling. De bezetting is voor de gelegenheid uitgebreid met extra muzikanten. De zeer afwisselende 16-delige compositie vertolkt diverse schilderijen van de schilder Viktor Hartmann. Bijzonder is dat dit werk zelden in zijn geheel door een koperensemble wordt uitgevoerd.

Het wordt een avond waarbij de zeer diverse klankkleuren van koperen blaasinstrumenten aan bod komen. Een aanrader voor alle liefhebbers van blaasmuziek.

Locatie, tijd en toegangskaarten

Het concert vindt plaats op zaterdag 9 maart om 20.00 uur in de Gasthuiskerk te Bolsward (Gasthuissingel 33). De zaal is open vanaf 19.30 uur.

Kaarten kosten € 7,50 in de voorverkoop en € 10,- aan de kassa. De entree is gratis voor kinderen tot 12 jaar.
Kaarten zijn verkrijgbaar via de leden van Koperguod / Wilhelmina of via deze pagina.

Koperkleuren dubbelconcert in Bolsward met Schilderijententoonstelling van Moessorgski

Meer

Tijd

(Zaterdag) 20:00

Locatie

Gasthuiskerk Bolsward

Gasthuissingel 33

X